Frågor och svar

Varför ska man använda en fast tvål?

Hur tar jag hand om min fasta tvål/shampotvål?

Hur länge håller en fast tvål?

Kan jag använda tvål i ansiktet?

Hur använder jag schampotvål?

Vad är en surskölj?

Är det ohygieniskt med fast tvål?

Det finns flera fördelar med att använda en fast tvål. För det första är det mer miljövänligt än flytande tvål eftersom det inte kräver plastförpackningar. För det andra kan det vara mer kostnadseffektivt eftersom fasta tvålar ofta varar längre än flytande tvål. För det tredje kan det vara bättre för din hud eftersom de inte innehåller konserveringsmedel och andra kemikalier som flytande tvål kan göra. Slutligen kan det vara mer praktiskt att använda en fast tvål eftersom de är lättare att ta med på resor och campingturer.

För att ta hand om en fast tvål bör du förvara den på en torr plats efter användning för att undvika att den blir mjuk och smälter. Använd en tvållåda eller en tvålhållare med dräneringshål för att hålla tvålen torr. Tvålen kan också skäras i mindre bitar för att förlänga dess livslängd. Se till att tvålen inte utsätts för direkt solljus eller hög värme, eftersom det påverkar kvaliteten. 

Fast tvål som är tillverkad av naturliga ingredienser kan hålla upp till 5 år. En gammal fast tvål kan får gula fläckar eller förlora färg, men är trots det inte farlig att använda. De tvålar vi säljer är oftast märkta med ett bäst före datum.

Ja det går bra så länge tvålen är skonsam mot huden och återfuktande. För att använda fast tvål i ansiktet, fukta tvålen och arbeta upp ett lödder mellan handflatorna, massera löddret på ansiktet i cirkulerande rörelser och skölj av ljummet vatten. Undik att få tvål i ögonen. Torka försiktigt med en mjuk handduk. Vi har flera ansiktstvålar i vårt sortiment.

För att använda en schampotvål, blötlägg håret och schampotvålen i varmt vatten, gnugga sedan kakan direkt på håret och hårbotten tills det bildas ett lödder. Massera löddret i håret och skölj sedan noggrant med vatten. Förvara schampotvålen på en torr plats efter användning för att förlänga dess livslängd. Om håret känns lite torrt efter tvätten kan det vara härligt med ett balsam. Prova Intensiv conditioner från Flow cosmetics eller en helt naturlig surskölj.

En surskölj är en hårsköljning som fungerar som balsam efter att du tvättat håret med en tvål. Det kan exempelvis vara en blandning mellan vatten och äppelcidervinäger. Sursköljning kan hjälpa till att återställa pH-balansen i håret, vilket kan göra det mjukare och mer hanterbart. Dessutom kan det hjälpa till att minska frissighet och ge håret naturlig glans.

Nej Fasta tvålar är hygieniska. Det är en vanlig missuppfattning att fasta tvålar kan få en hög bakteriehalt efter användning, men det stämmer inte. När du tvättar dig med en fast tvål sköljs bakterierna av från hud och tvål via kranvatten och nästa person kan tryggt använda tvålen. Bakterier trivs dessutom inte i den alkaliska tvålbasen och då de inte finns vatten i tvålen kan bakterierna inte heller föröka sig.

Leverans

Leveranstiden är vanligtvis 3-6 arbetsdagar från beställningsdagen.

Betalmetoder:

e-post: kontakt@ekotval.se

© Ekotvåls egna bilder är tagna av Johanna Karlsson 

: